Food for talk

Wat is het eindejaar zonder (verplichte) feesten? Iedereen in een stemmige outfit. Misschien eerst een crash dieetje volgen om in de jurk of het pak te passen? Of om zogenaamd ‘plagende’ opmerkingen te voorkomen? Hopelijk blijft het samenzijn gezellig, zonder on-/offline gehakketak. Of onderhuidse spanningen die nu opeens op tafel komen. Daarom wat ludieke eyeopeners: zij stellen wat maatschappelijk fenomenen aan de kaak. Food voor talk … en wie weet, hilarische gesprekstof. Ook later in het jaar.

 

Dieet-tafel

Obesitas wordt volksziekte nummer 1. In 2017 had 48,7% van de volwassenen overgewicht, 13,9% van obesitas (Bron: CBS). Het ene dieet belooft nog betere resultaten dan het andere. Alle begin is moeilijk, het volhouden is vaak nog moeilijker. Daarom de dieettafel. Hij brengt je niet in de verleiding. Wat wil je, als er bijna niets op de tafel kan staan.

< Diät, design Kay Thoss

Klets-tafel

De smartphone heeft alle omgangsvormen veranderd. Aan tafel zitten zonder ook maar één woord met je tafelgenoten te wisselen? Dat is toch te gek voor woorden! Fysiek aanwezig, mentaal volledig afwezig. Alle ogen gericht op de virtuele ‘buitenwereld’, maar niets op de echte wereld om je heen…

Chatt, design Ely Rozenberg >

Kinderkooitje

Soms zou je ze achter het behang willen plakken. Het alternatief is dit vogelkooitje. Praktisch en slim. Kind speelt op het kussen. In geval van nood, even het kooitje openklappen en eromheen zetten. Vergeet de box, die altijd in de weg staat. Neem in het ergste geval, het gouden kooitje. Hebben paps en mams even een moment voor zichzelf. Dit kindje vindt het blijkbaar niet erg….

< Hans & Greta, design: Roberto Giacomucci

Secret lovers kleerkast

Vreemdgaan gebeurt vaker dan je denkt. “De kans dat je tijdens een vaste relatie te maken krijgt met overspel, ligt ergens tussen de 40 en 76 procent. Overspel wordt trouwens door ongeveer 30 procent van de stellen genoemd als belangrijkste oorzaak voor het beëindigen van de relatie°. Daarom deze kast: kan de secret lover van het bed zo in de kast duiken. Hij hoeft zich niet te vervelen. In de kast een uitklapbaar tafeltje en zitje. Een vakje met spullen om de tijd te verdrijven: een inie-minibar en een kaartspel om patience te spelen. Een kijkgaatje in de deur: om te zien of de kust weer veilig is…

Äktenskåp, design Niklas Jacob >

 

°) Bron: http://www.vreemdgaan-overspel.nl/feiten.html

Deze ontwerpen maken deel uit van de IDEA Supermarket collectie: ideeën die je nooit bij de Zweedse gigant of een andere (meeneem)meubelzaak zult vinden. Een initiatief van de Deense designer Niklas Jacob. Wat missen we? Wat kunnen we aan de kaak stellen? Vandaar deze ironische design-ideeen voor zelfbouwpakketten. Ben benieuwd of er ooit iets mee gebeurd….

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op