Keukenlades in de hoek

Niks zo handig als lades onder het aanrechtblad! De hele inhoud ligt of staat overzichtelijk en binnen handbereik. Wat een verschil met de planken van weleer!  Maar dan die hoekkast: tja. Wist je dat daar OOK lades voor bestaan? Waarom kom je die eigenlijk amper tot nooit in een keukenshowroom tegen?

lade-revolutie

Geen planken maar lades in de onderkasten. Dat heeft een revolutie in de keuken teweeggebracht: qua ergonomie, ruimte-efficiëntie, design — en voedselverspilling. Je ziet in één oogopslag wat je nog in huis hebt.

De keukenlades zijn & worden continu geperfectioneerd: nog breder, dieper, steviger, fluisterzacht en lichter te openen en sluiten, enzovoorts. Er bestaan lades voor onder de gootsteen en in plinten. Maar die hoek blijft toch een ding, met een deur. Ok, je hebt genoeg oplossingen om die kast in te richten: met een eenvoudige draaicarroussel of een ingenieus uitzwenksysteem. Maar die werken net iets anders dan lades, met iets meer gedoe… Je moet eerst het deurtje openen en het plateau/draadrek naar buiten trekken.

lade-innovatie

Toch bestaat er al SINDS 2003 (!) een oplossing MET LADES: de Space Corner® van Blum. Hierbij heb je ook de keuze uit verschillende hoogtes: van lage lades voor bestek en kookgerei tot hoge lades voor de levensmiddelenvoorraad. Je kunt de lades volledig openen. En niet te vergeten: je kunt ze maximaal en overzichtelijk vullen, tot ieder hoekje! Iedere cm² wordt benut.

Bovendien perfectioneert hij het architectonische keukendesign:  de horizontale belijning van de andere ladekasten loopt in de hoek door.

‘Vlinder’-fronten

Een technisch detail: als je een hoeklade opent, klappen de haakse ladefronten iets naar binnen. Zoals een vlinder zijn vleugels inklapt. Zo voorkom je dat de hoekkade de aangrenzende kasten — links en rechts van de hoekkast — raakt/beschadigt. Je ziet, daar is goed over nagedacht.

Rara

De Space Corner® is op meerdere vlakken, toch een geniale oplossing?   Waarom kom ik hem dan (bijna) niet in de keukenshowrooms tegen? Wie het weet, mag het me zeggen.

meer over dit onderwerp:| ergonomisch designsmall-living |

2 Comments

 1. Cees Schipper

  Dat heb ik nog nooit gezien zo maar geeft absoluut veel meer nuttige ruimte.

  Reply
  • frances

   Inderdaad, Cees! Blijft raar dat je dat zo weinig tegenkomt.

   Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op