Design(!) zonnepanelen

Zonnepanelen mogen ecologisch verantwoord zijn, maar esthetisch? Ik vind ze vaak als een vlag op een modderschuit. Geen gezicht. Ze ontsieren daken, zelfs van de prachtigste woningen. Dat kan beter & mooier, aldus Kiki & Joost van Bleiswijk. Tijdens de Dutch Design Week 2019 heb ik hun zonnecel-kunstwerken ontdekt en bewonderd. Dit moet je zien! De ‘My Energy Skin’ collectie is de symbiose van techniek & design.

Decoratief

De zonnepanelen waren museaal gepresenteerd op schildersezels: als echte kunstwerken. Hier een aquarel in zomerse tinten, daar diffuse bladeren, of grove, zwart-witte penseelstreken of een gekraste pentekening. Zo mooi kunnen zonnepanelen dus zijn!

Kiki & Joost hebben zich laten inspireren door de natuur, geschiedenis en materialen. De dessins zijn met een ultra-fijne rasterstructuur op het glas aangebracht. Dat zie je pas in close-up, pas als je er met je neus bovenop staat.

De standaard-collectie bestaat uit 2 dessins voor op het dak en 6 voor tegen de gevel. Er zijn zelfs dessins op maat mogelijk. Stel je voor….  Dat is een droom voor een architect!

Deze modulaire zonnepanelen vormen een klimatologische en  ESTHETISCHE meerwaarde voor je pand. Dus….

“Het begon met het dak, maar de gevel is toch de absolute highlight van een gebouw.”

Joost van Bleiswijk

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op