Inclusive wastafel-design

Het dagelijkse portie ergernissen in de badkamer: de wastafel. Voor de een staat ie te hoog, voor de ander te laag of gewoon onhandig. Er zijn ergere dingen in de wereld, maar toch… De Franse designer Gwenolé Gasnier heeft er iets op gevonden: de kantelbare wastafel. Nu nog een fabrikant vinden die dit gat in de markt ziet!

Inclusive design

Zijn oplossing: de tilting sink, de kantelbare wastafel. Je kunt hem om zijn as draaien en kaarsrecht of schuinstaand positioneren.

De bodem is aan één kant schuin afgevlakt. Laat je hem op die schuine kant rusten, helt hij schuin naar voren en kantelt de rand naar beneden. Perfect voor kids of mensen in een rolstoel. Laat je hem op het rechte bodemvlak staan, dan staat hij rechtop als een standaard wastafel.

Staat hij in de juiste stand, dan zet je hem vast met een subtiel vergrendelingssysteem. Een extra grote overloop voorkomt dat je water knoeit als hij schuin staat.

Deze ‘tilting sink’ vind ik een geniale innovatie in de categorie ‘design for all’. Nu nog een fabrikant overtuigen, dus wie wordt het? Villeroy & Boch, Sphinx, Duravit, Clou of iemand anders?

 

Tilting Sink, design Gwenolé Gasnier

(c) Foto’s: Véronique Huyghe

meer over dit onderwerp:|design for all |

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op