Nuttige beestjes in huis

Ze zijn er weer: de eikenprocessierupsen 🙁 . Wat een ellendige beestjes zijn dat. Nee, dan dit ongedierte en deze beesten. Die wil je dolgraag in je huis hebben, toch?

Specht

Meer leven in huis, aan deze minimalistische staaflamp. Het spechtje doet je aan andere tijden denken… Het speelgoed van je jeugd. De vrijheid van vogeltjes.

KARMAN: Accipicchio, design Matteo Ugolini

Kevertjes

Een kevertje aan de muur. Wegvliegen kan hij niet, want hij heeft geen vleugels. MAAR… hij kan wel zijn kapstokhaakjes uitslaan! Ook al is dit kevertje nog zo klein, hij is beresterk. Hij kan 25 kilo aan jassen & tassen dragen!

Het kleine broertje van de Bug heet Tick: hij kan minder spullen dragen, want heeft slechts 3 haakjes.

Hun schildjes zijn van vrolijk gekleurd Abs-kunststof of hout, hun haakjes van chroom.

SPINDER DESIGN: Bug & Tick, design Hans Daalder

Slakken

Na regen komen de slakken. Ze snoepen van je hosta, sla en ander ‘smakelijk groen’. Slakken traag? Nou, als je ziet hoe snel ze je (moes)tuin vernielen… 🙁

Deze slakken zitten gelukkig onbeweeglijk vast: aan de muur. Hun huisjes en voelsprieten kun je als kapstokhaakjes gebruiken. De ene slak slaapt, de andere is uit zijn huisje gekropen.

Na te veel regen, schieten de paddenstoelen uit de grond. Daarom passen ze zo goed bij de slakken.

SELETTI: Snail & Mushroom, design Marcantonio

Zoomorphe

Je kunt het zo gek niet verzinnen,  of Ibride heeft het dier in huis. Beesten van de boerderij of uit het wild. Een ijsbeer, volwassen of jong. Een klimgeit of is het een steenbok? Of ga je voor een werkezeltje?

Ze maken allemaal deel uit van de ‘mobilier de campagne’ stal.

Deze unieke collectie heeft een poëtische, Franse naam gekregen: zoomorphe !

IBRIDE- l’atelier de création >  

Herten

Het Finse Bedesign eert het leven op de boerderij met een symbolisch design. Herten horen het platteland, de natuur. Hun geweien hangen als trofeeën van de jacht in vele kastelen en boerderijen. Het grillige gewei is getransformeerd tot een functionele boekenkast, de Deer shelf (in eiken of metaal).

BEdesign: Deer shelf >

meer over dit onderwerp: | emotional touch |

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op