Yes! De Y-keuken!

Keukens! Als je denkt alle opstellingen te kennen, heb je de Y nog niet gezien. Een  revolutionair design van Michael Hilgers*, voor Ballerina Küche.

Je hebt keukens in de vorm van een I (recht), L (hoek), U en G. Maar een Y? En je hebt de eiland- en parallelkeukens. Waar moet je de Y-keuken dan plaatsen? In een nieuwe generatie: de communicatieve keuken.

Het uitgangspunt: koken doe je niet alleen. Je praat met je partner, kids, vrienden, familie. Klinkt bekend. Het verhaal van de open keukens en de eilandopstellingen. Je weet wel, zo’n rechthoekig BLOK in de ruimte. De Y-keuken is een  NIEUW verhaal.

De Y-vorm staat uitnodigend: het peace-teken,  het gevoel van ‘open armen’. Kom erbij. Meekoken? Bijkletsen?

Je voert face-to-face gesprekken. Een onderonsje. Een discussie met de rest van het gezelschap. Je hebt genoeg plekjes om te staan, met de gezichten naar elkaar.

De Y-vorm pakt ook praktisch uit. Je gelooft het niet, maar alles zit erin. Je hebt alle ruimte om te koken, spoelen en koelen.

Woon je klein of groots? Je kunt de Y-keuken vrij in de ruimte of tegen de muur plaatsen.

Need I say more? De Y-keuken werkt gevoelsmatig, praktisch en ruimtelijk ANDERS. Hij past perfect bij de levensstijl generatie Y. Vandaar die YES.

*Michael Hilgers is DE pionier in ‘small living’ design. Vandaar dat je hem vaker in mijn blog tegenkomt.

meer over | small living |

3 Comments

 1. Vincent Rondwijk

  Ik vind deze Y-vorm keuken erg interessant! Ik heb het zelf nog niet eerder gezien bij anderen. Het lijkt me vooral handig wanneer je een kleine keuken hebt en meer zitplaatsen wil creëren. Wij gaan binnenkort ook een keuken laten ontwerpen en zijn druk bezig met het opdoen van inspiratie!

  Reply
  • frances

   Wat leuk, Vincent, dat je zo enthousiast bent. Ik kan je ook de contactgegevens van de designer geven.

   Reply
  • frances

   Dag Vincent, ik weet niet hoe ver je met jullie keuken bent…maar dit is misschien ook nog een idee: lades in de hoek!

   Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op