Teak-takken gered

Het outdoor-seizoen is ZOMERS begonnen. In de huidige #STAYHOME and #STAYCANCY tijd, geniet je meer dan ooit van je tuin. Het is ook de tijd van slower living. En wie weet, het einde van ‘fast moving trends’ ? Liever één duurzaam product dan 10 wegwerp-spullen in je huis en tuin. Bij outdoor-meubilar kom je spontaan op teakhout uit. De teakbomen worden planken worden tafelblad of bank. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de rest? De takken? Die gaan gelukkig niet meer verloren. Daar steekt Apple Bee een stokje voor. Zij worden PUUR NATUUR verwerkt tot de Rooty-collectie: voor een apart, ambivalant sfeertje.

Apple Bee: de Rooty Lounge collectie. Dit zijn dus geen rondhout-stammetje, maar teak-TAKKEN !

Een teakboom heeft een grillige stam, grillige wortels — en veel takken. “Is de boom gekapt, klaar voor transport, blijft een berg takken over. Als je dat ziet liggen… Daar moet je toch ook iets van kunnen maken?”

Opeens was het idee er: Rooty! De takken worden ontschorst en geschuurd: that’s all. Ze worden in hun

authentieke, ruwe vorm

verwerkt: tot krukje,  fauteuils, een schommelbank en zelfs een paviljoen!

Ambivalent

De collectie vormt een vrij uniek outdoor-living beeld. Rooty geeft je

  • enerzijds een ‘back to nature’ gevoel. Je krijgt een Robinson Crusoe sfeertje: door de authentieke boomstammen en basic constructies.
  • anderzijds een super-de-luxe gevoel. Je krijgt een ‘dolce far niente’ sfeertje: door de comfortabele kussens en  de riante afmetingen van de meubels.
De hele collectie draagt het  SVLK-keurmerk: een garantie dat dit Indonesische teakhout uit legale & goed beheerde plantages komt.

meer over dit onderwerp: | green(er)  living |

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share dit bericht op